Fine Art Paarden Fotografie

Laat jouw paard fotograferen en schitteren tijdens een fine art blackshoot. Aan de hand van flitslicht, spel van licht en donker accentueren we de karaktertrekken en bouw van jouw paard. Zodat je deze in al zijn pracht kan eren en een mooi plekje kan geven bij je thuis.

Fine Art Blackshoot

Als gepassioneerd ruiter heb ik altijd al de schoonheid herkend in elk paard. Door deze dan ook in al hun pracht te fotograferen kwam ik bij de fine art blackshoots. 


Bij een fine art blackshoot ligt de nadruk op de persoonlijkheid van het paard, die zijn bouw, elegantie en bovenal puurheid. Voor deze shoot kom ik met mijn mobiele studio bij jou langs op stal.

Voor het opzetten van de studio heb ik niet veel nodig, een binnenpiste, een gang in de stal, overdekte ruimte of schuilhok volstaan. Vooral belangrijk is dat het een omgeving is dat het paard goed kent en zo op zijn gemak is. We nemen uiteraard de tijd om het paard te laten wennen aan het flitsmateriaal en de studio.

Een assistent en wat lekkers voor je paard zijn ook altijd handig!


Deze shoot wordt voornamelijk naturel of in hoofdstel gefotografeerd. Elke shoot omvat meerdere poses, van hoofdfoto's tot het volledige lichaam, dit uit verschillende hoeken die zich richten op het laten zien van de beste eigenschappen van je paard. 

Uiteraard kan jij zelf ook even mee op de foto.


Na het shooten begint het grootste werk, die van het bewerkingsproces. Elke afbeelding wordt nabewerkt volgens mijn stijl met oog voor details. Paarden en pony's van alle rassen, leeftijden en disciplines zien er hierna fantastisch uit!


Werkwijze

I. Kennismaking

 

 

 

 

We nemen de tijd om elkaar beter te leren kennen, nemen samen de locatie door en ik bekijk samen met jullie alle mogelijkheden. Zo ben ik goed op de hoogte van wat jullie wensen en kan ik nog gerichter fotograferen.


II. De shoot

Ter voorbereiding van het shooten laten we het paard eerst even wennen aan de studio en het flitsmateriaal. Daarna gaan we onbezorgd foto’s nemen. De shoot duurt zo’n 1 à 2u. Voldoende tijd dus, we don’t rush things here. 


 

III. Reveal en ordermoment

 

 

Op de reveal toon ik jullie de geselecteerde beelden en kies je zelf jouw favorieten uit. Je kiest zelf hoe je jouw foto’s mee naar huis neemt, als digitalen, in een album, wall art of eventueel iets anders. Zo bepaal je dus ook zelf je eigen budget.